Migraine

 

Heb je al weer migraine? Hoe komt dat toch steeds? Zorg je wel goed voor jezelf? 

 

Allerlei vragen worden gesteld om de oorzaak van migraine te achterhalen. Om (zo mogelijk) eindelijk van deze zeer pijnlijke en bepalende pijn af te komen.

Er ontstaat veel onbegrip bij mensen die deze ervaring (gelukkig) nooit hebben gehad. Ze hebben geen idee. Geen idee wat het is om niet meer uit je woorden te komen, om het licht niet meer te kunnen verdragen, om als kind plat te moeten liggen in een tent, terwijl je broers en/of vriendjes en vriendinnetjes vrolijk bij het zwembad spelen. Of misselijk te zijn en of te spugen…

 

De hoe/wat/waarom maakt uiteindelijk niet veel uit. Belangrijk is, dat het wordt aangepakt. Ik heb echt alles geprobeerd. Van zware medicatie, tot preventief slikken, aangezien ik gewoon dagelijks hoofdpijn had en wekelijks 2 keer migraine.

Ik ging altijd gewoon door met werken (ook al zag ik groen en geel en voelde ik mij beroerd), omdat ik er op een gegeven moment aan gewend was geraakt!Hoofdpijn/Migraine? Dit hoorde erbij. Ik had het immers al sinds mijn 4e!

 

Totdat ik besefte wat ik hiermee tegen mezelf zei: hoofdpijn en/of migraine hoort er gewoon bij. Hallo:??? PIJN HEBBEN IS NIET NORMAAL!

MIGRAINE HEBBEN IS NIET NORMAAL! en ook niet iets wat je je hele leven hoeft te hebben.

 

Inmiddels ben ik een jaar (sinds 2015) zo goed als af van mijn migraine. Heel af en toe komt het nog voorbij. Dan weet ik het terug te brengen tot een halve dag zonder enige vorm van medicatie. Soms neem ik aan het einde van de middag 1 paracetemol. Dit gaat zo veel beter. Voorheen slikte ik om de 3 uur medicatie. Ik was misselijk, kon géén licht verdragen en ik kon niet uit mijn woorden komen. Ik moest echt letterlijk nadenken over wat ik zei. Ik stond te tollen op mijn benen, wist mezelf geen houding te geven. Toch bleef ik dan op mijn werk aanwezig. Er zijn een aantal momenten geweest dat dit echt niet ging.

 

Er zijn genoeg mensen die door migraine 3 dagen in hun bed blijven liggen. Ze missen hierdoor dingen op hun werk, belangrijke afspraken worden verzet en/of afgebeld of er worden belangrijke deals gecanceld.  Dit is slechts een weergave van 30% van de mogelijke nasleep van migraine.

 

Mensen snappen je niet, ze nemen afstand. Collega’s nemen je niet (meer/minder) serieus. Immers je kan zo maar weer hoofdpijn hebben. Iedereen heeft dit toch weleens? Je wordt afgeschilderd als een aansteller, als iemand die liever lui is dan moe, als ….. zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

 

Los van de fysieke pijn, waar men die dit zelf nooit heeft ervaren en geen weet van heeft, doen deze opmerkingen het meeste pijn.

Mensen snappen niet dat je een bruiloft/ plechtigheid mist, omdat het echt niet gaat. Dat je niet meezingt op de verjaardag van je dochter, omdat ieder geluid al pijn doet aan je oren en je het licht eigenlijk ook niet kan verdragen. Laat staan van de leuke flitsen die voorbij komen van alle camera’s.

 

Hoe zou het zijn als je van deze migraine af kan komen?

Wat zou je er voor over hebben?

 

Als er mensen waren die deze vraag aan mij als kind van 4 jaar gevraagd hadden, dan hadden ze al mijn speelgoed mogen hebben. Als volwassene zeg ik: al kost het mij 3 x een netto maandsalaris en ik zou er op deze manier van af zijn of tot de helft kunnen reduceren, dan had ik het zeker gedaan.

 

Toen ik 15 jaar was heb ik een reiki cursus gevolgd. Ik leerde hoe het was om met je handen te genezen. Ik haalde af en toe hoofdpijn weg. Maar net als met fietsen is het genezen met je handen een kwestie van oefenen.

Stressvolle periodes helpen niet mee! Examens, studie, trouwen, kinderen en een depressieve werkloze man, zijn factoren die dit deels in de weg stonden.

 

Nu sinds 2015 ben ik zo goed als migraine vrij. Ik heb mezelf verder ontwikkeld tot reiki-master, ben meer gaan oefenen met reiki en ook meer en meer mensen gaan behandelen. Ik ben gestart met het geven van deze cursus. Zelf ben ik het levende bewijs dat je dus van je migraine af kan komen!!

Het is mij iedere euro waard geweest die ik hiervoor heb moeten uitgeven om te zijn waar ik nu ben. 

Genezen van migrane, het kan en is mogelijk.

 

Herkent u zich in bovenstaand verhaal? Heeft u ook regelmatig Migraine? Snapt u omgeving er niets van? En zou u ook alles er voor over hebben om er vanaf te komen?

Stuur dan nu een email naar: info@totalrelaxation.nl

OVV blog migraine+intake

 

Maak een afspraak voor een intake-gesprek van 30 min, waarbij wij samen 15 minuten kijken naar uw klachten en/of ervaringen en ik u 15 minuten gratis de kans geef om mijn reiki te ervaren.